U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

WIE BEN IK?

Ik ben TON CUIJTEN  en ik geloof dat ik met mijn werk, een POSITIEVE BIJDRAGE kan leveren aan het leven van mensen en hoe de wereld er uit ziet.

Ik hecht veel waarde aan AUTHENTICITEIT, OPRECHTHEID, RESPECT, GEZELLIGHEID EN HUMOR.

Een van mijn passies is het VAN NIETS, IETS MAKEN. Bijzondere oplossingen vinden voor uitzichtloze situaties en daar mensen mee VERRASSEN. Dat is voor mij de uitdaging en daar haal ik mijn voldoening uit. Ik denk altijd in oplossingen en heb een creatieve, scherpe blik. Daardoor zijn mijn ontwerpen OUT OF THE BOX ,
MENS GERICHT
en ALSOF HET ALTIJD AL ZO HOORDE TE ZIJN.

Ik ben in 2006 afgestudeerd als INTERIEURARCHITECT aan de Kunstacademie van Kampen/Zwolle. Daarna heb ik bij een architectenbureau gewerkt en mij verder gespecialiseerd in het ontwerpen van verbouwingen.

 

WAT IS EEN INTERIEURARCHITECT?

Ik, als INTERIEURARCHITECT, heb vooral mijn FOCUS OP DE BINNENKANT, de LEEFOMGEVING VAN MENSEN. Daar waar mensen op hun eigen manier de meeste tijd doorbrengen. Deze omgeving ruimtelijk vormgeven, zodat de mensen er fijn kunnen wonen op een manier die bij hun past, dat is mijn specialisme. IK ONTWERP dus ook TOTALE VERBOUWINGEN om dat te bereiken. Denk daarbij aan de BOUWKUNDIGE INGREPEN, indeling qua muren, deuren, uit/aanbouwen (zowel in- als exterieur) en vervolgens ook de materiaalkeuzes, meubel- en interieurontwerp, meubelopstelling en lichtplannen. Dat is wat een interieurarchitect doet.

Een interieurarchitect moet je NIET VERWARREN MET BINNENHUISARCHITECT OF STYLIST. Ik ben dus niet iemand die (overdreven gezegd) de fotolijstjes, de kleedjes, de kussentjes, de kaarsjes en de bloempotjes afstemt op de meubels, materialen en kleuren. Ik ben van mening dat je daar zelf het beste invulling aan kan geven, het is namelijk je persoonlijkheid die je zelf legt in een huis, waardoor het jouw thuis wordt en niet een showroom. Wil je dit toch, dan verwijs ik je graag door. Want er zijn mensen die veel beter in styling zijn dan ik. Zij hebben hun talent, ik het mijne.

Ik vind dat iedereen moet doen waar hij goed in is. Een interieurarchitect is OOK GEEN ARCHITECT, technisch tekenaar of aannemer. Maar zij zijn ook geen interieurarchitect. Het heeft allemaal raakvlakken, maar HET IS NIET HETZELFDE. De focus van een architect ligt bijvoorbeeld op de vormgeving van de buitenkant van een gebouw, want dat is zijn visitekaartje en specialisme. Kies dus voor de juiste persoon voor het juiste werk! DUS:

 

"VOOR HET ONTWERP VAN EEN VERBOUWING MOET JE DUS BIJ EEN INTERIEURARCHITECT ZIJN, WANT JE GAAT OOK NIET NAAR EEN LOODGIETER OM EEN MUURTJE TE LATEN METSELEN."